top of page

Folkemusikfest i
Sankt Hans Have

Søndag d. 19. juni

Medvirkende

Borgmester Tomas Breddam

Tomas Breddam_RFS.jpg

Lige inden Lirum Larum spiller, holder Tomas Breddam en kort tale. Borgmesteren er formand for Musikbyudvalget, som har givet et tilskud til denne folkemusikfest. 
Drivhus Vest, kl.15:00

Folkemusikgruppen Lirum Larum

pressefotoLL.jpg

1972 – 1978. Lirum Larum var en af landets allerførste revival-grupper, der spillede og sang dansk folkemusik. Gruppen skabte folkemusikklubben Lirum Larum, Aftenskolen af samme navn, Roskilde Spillemandslaug og Folkedanserlaug og Spillemandsstævne efter svensk forbillede samt Roskilde Kulturhus på det gamle Hotel Prindsen. Gruppen gjorde Roskilde til en bærende hjørnesten i dansk folkemusikliv. Mød gruppen igen  - denne ene gang. De vil spille nogle af de gamle sange samt nogle nye. Grethe Aagaard, Svend-Erik Pedersen, Poul Bjerager,

Al Damlund, John Strange, Nina Frederiksen.
Drivhus Vest, kl.15:05

Fællessang

Alsang_Faelled_1940.08.15_JGC.jpg

Grethe Aagaard, Nina Frederiksen m.fl. spiller og synger for. Skarpe danske sange i tidens ånd. Tekster omdeles.

Glashaven, kl.14:00 
 

SHH_beskar.jpg

Drivhus Vest

KontradansOrkestret

KontraBand_Prindsen (2).jpg

er det koncept-band, der over de seneste år har genopdyrket musikken og dansen fra Roskilde/Lejreegnen. Kom og hør noget af den ret særegne musik og sæt gerne dit fodaftryk på dansen før din nabo. Et trebindsværk om denne lokale kulturarv er under udgivelse på Roskilde Museums forlag. Orkestret er denne dag: Poul Bjerager, Anna Egholm og Bjarne Lund, Bjarne Grue og Al Damlund.
Dansegulvet kl. 16:00 

 

Hal Parfitt-Murray

Hal.jpeg

er ligesom alle andre medvirkende fra lokalområdet. Han inviterer yngre spillefolk fra Roskildeegnen til jam omkring et af de opsatte orange festivalborde. Hal er en af landets dygtigste og mest kreative folkemusikere og komponister, kendt fra bla. Basco og Hal & Nikolaj. 
Bord nr. 8

Roskilde Spillemandslaug

skitse9.jpg

Roskilde Spillemandslaug er  med sine 90 medlemmer landets største spillemandsforening af sin slags skabt som en udløber af Lirum Larum bevægelsen midt i 1970-erne. På billedet ses halvdelen af medlemmerne og i Sankt Hans Have kommer formentlig ca. 30, ligesom ved Havnedansen hver onsdag aften i juni, juli og august på museumsøen. Lauget spiller til dans. 
Dansegulvet kl.12:00 

Flere af laugets spillegrupper spiller busk- og bordspil rundt omkring i haven: 

Optimisterne

Forbunken

Bues svenske Buer

KV23

Per Fjord Trio

Per Fjord

Per var med i folkemusikmiljøet i Roskilde helt fra starten. Nu kendt sanger, forfatter og billedkunstner. Har udgivet mange musikalbums i eget navn. Hans seneste udgivelse er RUSTEN KÆRLIGHED fra 2021. Per har i samarbejde med  Selsølåter et nyt album på vej,

hvor folkevisetemaer garneres af satire og sødme.  

Per Fjord, Jens Christiansen, John Strange.

Drivhus Vest, kl. 14:30 

Irish Jam

IMG_3554.jpg

Gennem de sidste 12 år har der den sidste torsdag i måneden være Irsk Session på Klosterkælderen i Roskilde efter bedste irske pub-tradition. Det har inspireret os til det nye ord ’bordspil’ som supplement til det nordiske ’buskspil’.
Kom og nyd et festligt samspil af traditionelle irske instrumenter.  

Det vides først på selve dagen, hvem og hvor mange der dukker op. Mark Langer, playmaker fra folkemusikfestivalen Ild i Gilden i Kamstrup, sidder for bordenden.
Jam / bordspil ad libitum. Bord 7

Roskilde Krukkerne

Rødder-fødder-stemmer011.JPG

En halv snes Roskilde-krukker, der i en snes år har sunget viser og babershopsange m.v.  I dag synger de til dans, overvejende svenske danse så som schottish, vals, polska osv.
Dansegulvet kl. 13:00 

IMG_3695 kopi  Glashave Photoshop.jpg

 Glashaven

Roars FeleGilde

havhingstens_farvel_redigeret.jpg

... er navnet på den altid forskelligt sammensatte violingruppe,

der siden søsætningen af vikingeskibet Roar i 1984 har spillet

ved søsætningerne af de mange rekonstruktioner af vore lokale vikingeskibe. Foto fra Havhingstens afsejling mod Dublin i 2007.

Glashaven kl.13:30 

Fortæller Hanne Eble Jacobsen

59591_10201211567244169_1394442086_n.jpg

Formanden for Roskildes lokale fortællerlaug, serverer forunderlige fortællinger om gamle hule træer, hekse og bier.

Vi lader fortællingerne folde sig ud på enkelte særlige steder i haven, så hvert sted får sin helt egen historie at vende tilbage til, huske og genfortælle. For nysgerrige i alle aldre.

Vi starter ved bord 4 kl.13:00

bottom of page